Thursday, March 13, 2014

41. nap

Udv mindenkinek a "hideg" Kenyabol. Ugy nez ki, kezdodik az esos idoszak, tegnap beborult, ejjel eleg sokat esett, ma is napkozben. Az ejjeli esovel az a bajom, hogy a hazteto plehbol van, es nagyon hangosak az esocseppek, ezert pontosan emlekszem, hogy 2 orakkor allt el az eso. Lehult az ido is, olyan 23 fok lehet, a kenyaiak felvettek a nagykabatot. Mindenki fazik, a gyerekek nagy puloverekben es kabatban jottek ma iskolaba. Meg en is felhuztam a hosszu nadragot, meg is jegyeztek az iskolaban: "neee, van hosszu nadragja is". Kerdem ma a tanaroktol, hogy szerintuk hany fok lehet, mert szerintem 20 fok van, erre meg mondjak, hogy "20 fok??!! Az nagyon hideg! Ha 20 fok lesz, megfagyunk! Most 23 fok van." Na nincs baj, ejsze kibirom a "hideg" esos evszakot is.

Erre ebredtem ma reggel:


Meseljek vicces dolgokat a kenyai gyerekek angoljarol:
- a forro teara a 4 eves Obama azt mondja: "This water is paining people!"
- a koves osvenyen mentunk, erre Obama azt mondja: "This road is falling people down."
- Charity visszajon a piacrol, nem kapott kaposztat: "The cabage was not there." (valoszinueleg a kaposztanak fontosabb dolga akadt, mint ott ucsorogni a piacon)

Honvagyam tovabbra sincs (most nem tudom eldonteni, hogy ez jo dolog vagy sem), de ma delutan a csaladnak sikerult megpityeregtetni engem, a 4 eves David unokaocsem azt uzente, hogy "szeretlek, s nagyon orvendek, hogy hamarosan jossz haza s nagyon foglak szeretni".

No comments:

Post a Comment