Tuesday, April 15, 2014

Nairobi


Nairobi erdekes varos. Elso sorban annyira kulonbozik Rusinga szigettol, hogy hihetetlen. Mintha ket kulon vilag lenne. Nairobi nyugatias, gazdag varos. Persze itt is megvannak a nyomor negyedek, ahol az emberek nagyon szegenyek, de atlagban veve gazdag hely. A nyugat, kelet es Afrika talalkozasa. Nagyon sok indiai el itt, egesz indiai negyedek vannak, sajat bevasarlo kozpontokkal. Ugyanakkor sok a feher ember, mindenki ide jon uzletelni.

A forgalom borzaszto, mint minden nagyvarosban. Itt viszont rosszabbitja a helyzetet a szamtalan matatu (kis buszok), ezek jelentik a tomegkozlekedest. Rendszertelenul jarnak, akkor indulnak, amikor megtelnek, es nagyon veszelyesen vezetnek. Atjaro mindenhol van, de senki sem hasznalja, mindenki ott megy at, ahol epp eri.

Nairobi Babadoco nevu negyede
Ez is Nairobi, az KICC torony tetejerol.
Ezt a latvanyt nagyon nehez megszokni: mindenhol gepfegyveres katonak vannak. Meg itt a sziget melletti kisvarosban is, a bankokat gepfegyveres orok orzik ejjel-nappal. Ez gondolom a gyakori terrortamadasokkal magyarazhato.
A vilag (Nairobi) tetejen
Lakisama negyed Nairobiban
Ez is Nairobi, a nagykovetsegek negyede.
A kozponti park Nairobiban.
Shedrock Elephant Orphanage - 26 bebi elefant lakik itt, az anyukajuk orvvadaszok aldozata lett, itt nevelik oket amig visszakerulhetnek a szabadba

Nagyon aranyosak.
Es ha Nairobi, akkor a szomoru reszet is megmutatom:

Westgate Mall: 2013 szeptember 21.-en a szomaliai Al-Shabaab terroristai tamadtak meg ezt a bevasarlokozpontot. 67 ember eletet vesztette, tobb mint 150 serult volt. Itt olvashattok errol reszletesebben: http://en.wikipedia.org/wiki/Westgate_shopping_mall_attack
A Westgate ablaka.
Furcsa erzes volt Nairobiban setalni, arra gondolva, hogy par honappal ezelott ilyen szornyu dolgok tortentek. Sajnos azota folyamatosan tortennek terrortamadasok Kenyaban, par hete egy templomban lottek le 5 embert az istentisztelet alatt. Az egesz annak koszonheto, hogy Kenya katonakat kuldott Szomaliaba az Al-Shabaab csoport elleni harcba.

No comments:

Post a Comment